در حاشیه نخستین جشنواره بین المللی صنایع دستی ایران برگزار شد:
ادامه حیات هنر معرق چرم در گرو برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه های صنایع دستی
استادکار معرق چرم گفت: تنها در صورتی این هنر به حیات خود ادامه می دهد که امثال این جشنواره ها و نمایشگاه ها برگزار و بتواند محصولات و هنر دست هنر مندان را به نمایش و در معرض دید همگان قرار دهد.
رعنا کلباسی استادکار معرق چرم با اشاره به جرقه شروع کارش در رشته معرق چرم اظهار کرد: در رشته گرافیک و طراحی فرش نگارگری از پیش زمینه های معرق چرم تحصیل کردم و از 12 سال پیش شروع سوخت معرق و چرم را آغاز کردم؛ پدربزرگ من در این رشته فعالیت می کردند و این موضوع انگیزه و علاقه ای در من ایجاد کرد تا این هنر را فرا گرفته و احیا کنم.
او با بیان اینکه رشته معرق چرم حدود۱۳ پیش زمینه دارد، افزود: با پشتکار و تلاش به تک تک رشته ها مسلط و در تمامی آن ها مهارت کسب کردم چرا که اگر این رشته های پیش زمینه جامع و کامل فرا گرفته نشود ،نمی تواند به بار بنشیند و کار نهایی شایسته ای ایجاد کند.
هنرمند در رشته معرق چرم در خصوص آموزش در رشته های پیش زمینه معرق بیان کرد:دو سال در رنگرزی پوست و ۴ سال در دباغی سنتی تلاش کردم چرا که اسرار رخ گیری پوست مشخص نبود و هنر مندان پیشکسوت این رشته در قید حیات نیستند ؛دباغی را با رنگ ها و مواد مختلف امتحان کردم و نگارگری را با راهنمایی استاد جزی زاده و نگارگری روی چرم را با تشویق استاد آقا رخ کار کردم.
او با اشاره به ضرورت احیای هنرهای فراموش شده مانند معرق چرم تصریح کرد:این هنر در طول زمان دچار فراموشی شده بود و تعداد محدودی از هنرمندان در این زمینه کار می کردند؛بخش عظیمی از انگیزه من این بود که راه و روش مراحل مختلف کار مانند رخ گیری چرم دباغی و معرق روی چرم را یاد بگیرم که زمان زیادی طول کشید.
کلباسی ادامه داد: باید این هنر دوباره احیا شود و حتی از مبحث احیا عبور کند؛یعنی باید هنرمندانی این هنر را فرا گیرند و قطعا پس از ورود هنرمندان و احیای این هنر نوآوری ها و ابداعاتی صورت می گیرد.
او عنوان کرد: تلاش بیشتر من این بودکه از راهکارهایی بهره جویم که با صنعت کنونی سازگار باشد؛چرا که تهیه مواد اولیه و مراحل کار مانند رخ پوست باید به روش سنتی صورت گیرد که مشکل است واگر با راهکاری به صورت ساده تر و صنعتی انجام شود، بهتر و در روند رشد و احیای این هنر تاثیر گذار تر خواهد بود.
هنرمند معرق چوب با اشاره به تاثیر مثبت جشنواره صنایع دستی و برنامه های جانبی و کارگاه های آموزشی خاطر نشان کرد:قطعا این هنر ها نیاز به یادآوری و معرفی دارد و هنرمندانی فعال در رشته های رو به زوال، نیاز به حمایت دارند و تنها در صورتی این هنر به حیات خود ادامه می دهد که امثال این جشنواره ها و نمایشگاه ها برگزار و بتواند محصولات و هنر دست هنر مندان را به نمایش و در معرض دید همگان قرار دهد.